недеља, 19. мај 2013.

Četvrti dan restriktivnog perioda hrono ishrane - 19.5.2013.

Slabo sam spavala, do 3h stalno ustajala u toalet, na silu se probudila u 8h na jedvite jade kako bih odšetala  i  stigla da doručkujem. Nekako mi se čini da sam u deficitu sa energijom, spava mi se, nešto me malo zanosi dok hodam. Juče sam kontolisala pritisak zbog svega ovoga bio je ok 110/70.

No ustala sam i pošla u šetnju, preporuka je 30 - 40 min. Prvih 20' je prošlo potpuno ok, no nakon tog perioda počela sam da osećam slabost, nije to izraženo baš baš ali usporavam tempo, teže mi je. Na žalost šetnja se malo produžila jer nisam dobro procenila rutu sa vremenom tako da mi baš nešto ne bi dobro dok sam stigla kući. Odmah sam navalila na doručak, iako sam planirala da napravim pitu od heljdinih kora, mladog sira i spanaća nisam mogla još toliko da čekam.

Doručak 9h:
 • tonus hleb
 • puter
 • pileća prsa
 • kiselo mleko
 • semenke lana i susama
 • krastavac
Baš sam se najela, ali baš, količine nisu ograničene tako da sam dobrano jela. No ono što mi se dešavalo u predhodnih par dana dešava se i sada, odmah posle jela javlja se strašna pospanost i jedino mogu da legnem u krevet, ustah da bih popila kafu.

Istini na volju dosadašnja hrana i pića koje sam konzumirala su bili prepuni kofeina i šećera, možda je ovo što osećam upravo nedostatak istog, a i navika da ujutro popijem kafu, to mi nekako najviše nedostaje i kao da mi čitav dan nekako šantavo počne. Znam da to nije dobra navika, samo primećujem da baš nisam u dobroj kondiciji. Više sam energije imala pre početka ovog režima. 

Napravila sam par grešaka, sada to vidim dok čitam jelevnike no trebaće mi vremena da se uhodam i izorganizujem, a koči me i to što mi neke od namirnica nedostaju pa dok sve depoe po kuhinji popunim verovatno će biti tih usputnih grešaka. Kako mi se spava to je neverovatno! 

Ma ubiše i ove smene na poslu, niti znaš kada radiš niti kada jedeš niti kada spavaš, sve je u haosu zbog toga.

E posle podne je mnogo bolje prošlo od jutra, u stvari ja sam ,,živac" a ovih dana sam smirena pa mi verovatno nedostaje adrenalina, nekako sam staloženija. Čula sam se sa lekarom, kaže da mogu da se osete ovi simptomi u početku i da je to adaptacioni period. Reče da pozovem nutricionistu sutra kako bi se eventualno nešto korigovalo, no ne znam da li to da radim ili da sačekam još koji dan, kako vidim vreme se menja a ja znam da odreagujem i na te promene.

Upravo sam ručala, neverovatno ali nisam bila gladna sve do sada i jako se tome radujem!

Ručak 16h:
 • kuvani kupus sa junetinom
 • kafica :D 
Ipak je vreme u pitanju, kako dan odmiče tako mi je sve bolje a sada evo vetar, grmljavina, znači ovo nema nikakve veze sa programom ishrane.

No, 21,37h je a ja JOŠ NE OSEĆAM GLAD! No poješću nešto malo da ne bih preskakala obroke.

Večera 21,45h:
 • belanca
 • krastavac 

5 коментара:

 1. OPET JA SA PITANJEM: DA NISU BILI PREVELIKI RAZMACI IZMEDJU OBROKA?

  ОдговориИзбриши
 2. Nisu Svetlana, raznak između obroka se računa (meni je tako preporučeno) nakon poslednjeg zalogaja hrane ili nakon poslednjeg gutljaja kafe :)

  ОдговориИзбриши
 3. Da li u restriktivnom periodu sme da se jede tonus hleb od proklijale psenice sa semenkama, i da li moze neka prsuta ili kare umesto pilecih prsa? Hvala unapred

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Milice na oba pitanja odgovor je DA s tim da tonus hleb treba tostirati jer sadrži kvasac

   Избриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.