субота, 08. јун 2013.

A da se malo više aktiviram?

Čitajući priručnik shvatih da ne bi bilo loše da se malo više fizički aktiviram, ništa drastično, sve onako kako tamo i piše, ali samo malko više. I tako doneh odluku da umesto 3 puta nedeljno pokušam šetnje i vožnju sobnog bajsa malo češće da upražnjavam ;)

Ovako izgleda taj plan:
* Kad sam slobodna, onda ujutro (kao i do sada) ide šetnja 40'
* Kad radim, onda ujutro ide vožnja sobnog bajsa 30' pre odlaska na posao
* Kad sam slobodna, onda pre ručka ide vožnja sobnog bajsa 30'

Iz noćne smene neću sebe iscrpljivati ni jutarnjom šetnjom ni bajsom nego ću leći da spavam i odmorim se, taj dan sam svakako van upotrebe.

Videću da li će se šta menjati sa ovim aktivnostima, bilo bi logično da hoće ali sačekaću pa videti.

U priručniku dr Gifing, Mala škola fiziologije, Program ishrane ,,dr Gifing" piše: ,, Ili ćemo biti fizički aktivni i naši mišići će sagoreti energiju koja im je ponuđena, ili ćemo biti fizički neaktivni, te će masne kiseline i glicerol ostati u krvotoku, pa će ubrzo masno tkivo, koje je zapravo biološka fabrika, preuzeti ove elemente i u svom delu za reciklažu, retransformisati ponovo u trigliceride i uskladištiti, ali ovaj put u delu koji služi za skladištenje otpada".

Pažljivo ću pratiti šta se dešava i ako sve bude išlo u dobrom pravcu zadržaću ovaj režim, ako ne onda ću se vratiti na 3 puta nedeljno brze šetnje ujutro.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.