понедељак, 03. јун 2013.

Nisam na dijeti, živim potpuno normalno

Kako vreme prolazi, a teče treća nedelja od kada sam promenila način ishrane, mogu reći da se uopšte ne osećam kao na dijeti. Tačnije živim potpuno normalno, jedem normalno, ponašam se normalno i više nemam nikakvih trzavica, dilema i stresova vezanih za hranu. Opuštena sam jer znam da jedem pravilno, zdravo i da je to dobro za mene. Neverovatno je čak što sam prestala da stajem na vagu svaki dan. U početku sam to stalno radila, a sada kao da taj gubitak kilograma prosto nije ni bitan, jer osećam se odlično, a vidim da sam svaki dan sve tanja i tanja. Čak i kada vaga (ranijih dana) nije pokazivila minus ja sam primećivala po garderobi da ulazim u ono što nisam mogla, da mi je komotnije ono što mi je bilo tesno, tako da dani jednostavno cure. 

Toliko sam se navikla da se hranim na ovaj način da je on postao prosto normalan, kao što mi je ranije bilo potpuno normalno da se nalivam sokovima, kafu pijem kad osetim glad, grickam po ceo dan po nešto, jedem ogromne sendviče u ponoć, velikom kašikom mažem majonez i tako dalje i tako sve strašnije.

Ono što me jako veseli je što vidim da mi mlađe dete vrlo rada seda za sto i jede ono što sam sebi pripremala. Danas sam mu samo skrenula pažnju da bi trebao preskočiti hleb u toku ručka i dobila sam jedan vrlo iskren odgovor: ,, Mama stalno si me terala da jedem hleb, sad sam se navikao ne mogu drugačije" . Da, istina je ja sam decu naučila da naopako jedu, no šta ću ni ja nisam znala...Nadam se da će se to vremenom promeniti.

U sredu će biti nedelju dana od poslednjeg merenja, izmeriću se, no kao što rekoh uopšte mi ta cifra više nije važna jer VIDIM da se smanjujem.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.