недеља, 16. јун 2013.

Moja ruta

 Nekoliko dana već želim da ovekovečim moju rutu za šetnju, verujem da se ona više neće proširivati. Tačno mi treba 40' da je odšetam. Zamolih MM da prođe autom tuda i izmeri koliko km ima, čisto da znam.Evo moje rute, start i krećem...Uz put sam srela jedno malo belo štene, cvili i ide po trotoaru, bi mi ga žao...Ali kući imam već dva takva kucova koja pokupih sa ulice, a i četiri šteneta kojima očajnički tražim dom. Bi mi žao mališe, ali mu ne mogu pomoći. 


I kreće brzi hod od pravca ka velikoj krivini, prvo odredište veliko drvo na samom skretanju, pozdravih ga osmehom.
A onda pravac, pravac hodajući, sunce sve više greje, počinje biti baš vruće. U glavi je mala zelena oaza sa drvećem, travom i vodom. Do nje treba stići.
Sada se osmeh već pojavljuje, volim sledeći deo puta. Brzo se prođe, ali je prelep, tu malo usporim ne bih li duže tuda hodala. Šum drveća, cvrkut ptica, žubor vode...prelepo je.I ponovo pravac i asvalt, noga za nogom, žurim dalje.
Drvo stražar pred poslednji deo rute.
Još jedan pravac, sada je već prilično vruće i bežim u hladovinu.
Svako jutro mi izmami osmeh na lice :) Mada ima još ovakvih mesta uz put, ali se ne setih da ih slikam.
Prelazak na drugu stranu puta, ima više zelenila i hladovine. Uskoro će još jedan lep deo i nakon njega kraj moje jutarnje šetnje.
I evo ga, stigoh ponovo do malo prirode. Ovde dominira žubor vode.
Nakon ovog dela stižem do pred kraj puta, još koji minut i ponovo sam ispred kuće.


Što se tiče mog plana da se malo više aktiviram, propao je, jednostavno ne stižem, no idem ovako kako sam krenula. Danas se završava mesec dana kako sam na restriktivnom programu hrono ishrane. Ujutro se merim, pa ću videti šta sam za ovo vreme uradila.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.