недеља, 07. јул 2013.

Hrono ishrana na godišnjem odmoru


Već par dana sam na moru, moja briga kako ću sprovoditi režim ishrane se pokazala kao nepotrebna. Smeštaj je odličan, a izbor hrane velik tako da nije bilo potrebe za brigom. Sve ide po planu i programu, ustajanje u 6,30h potom brza šetnja 40 minuta, sve uz more, lepota jedna. Šetalište menjam tako da svakog jutra imam novi doživljaj.

Doručak obavim nakon šetnje, gledam da bude različit svakoga dana, ali  je sve u okviru dozvoljene hrane. Jedino što me ljuti svih ovih dana je što za doručak nema crnog hleba, tačnije jedno jutro ga je bilo. Ima neki, rekla bih ,,obojeni" ali crni nije, a opet za ručak i večeru bude crnog, bez ikakve logike zaista. No, tako je kako je. Od izbora namirnica zaista fali samo ptičijeg mleka. Svako jutro su na izvolite: palačinke, eurokrem, viršle, kobasice, zeljanice, pite sa sirom, jaja u svim mogućim oblicima, puter, pekmez, sira svih fela i vrsta, maslina i zelenih i crnih, meda, hleba belog i ,,obojenog", kukuruznog i još nekakvog, razna peciva, zaista razna, forneti, pahuljice, mleko, jogurt, čaj, bela kafa, crna kafa, voda, sokovi, voće, čajna, kulen, pečenica, pršuta, slanina sveža i pečena, paradajz, krastavac, kupus, luk, vezane salate i  viđene i neviđene i koješta drugo. Zaista, zaista je ponuda prvoklasna.
Ručak je  takođe kao i doručak raznovrsan. Svaki dan ima svih vrsta mesa: svinjetine, piletine, junetine, teletine, ribe, džigerice, gulaša, piletine sa povrćem...krompira u svakom obliku, pirinča sto fela, grilovanog povrća, kuvanog povrća, karfiola, brokolija, zelja, raštana, boranije, kuvanog kupusa, maslina, paradajza, krastavaca, kupusa, zelene salate, vezanih salata, čorbi, supa, voća, kolača...Sigurno sam preskočila koje jelo ali je suština u tome da se može jesti i zdravo i nezdravo i kako god se hoće.Večera kao i ova dva ostala obroka. Uvek ima mesa, povrća i svih gore nabrojanih salata, pice se peku ispred vas...
Suština je da nemam nikakav problem vezan za namirnice koje su mi prporučene, ali problem imam! Toliko je sve ukusno da sam ja povećala količinu hrane koju jedem, a ne lezi vraže manje se krećem nego što je to slučaj kada sam kod kuće. Vagu nisam mogla poneti jer mesta nije bilo tako da sam prepuštena kontroli sopstvenog oka, a ta kontrola je malo nezgodna. 

Nešto se preterano ne sekiram jer se pouzdam u reči iz centra da količina nije važna već izbor namirnica i vreme obroka. Kako to poštujem očekujem da se neću vratiti sa mora sa viškom kilograma.
Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.