понедељак, 23. септембар 2013.

Kakva večera treba da bude?

Kakva večera treba da bude? Treba da bude, lagana, ukusna i količinski dovoljna!  Tako je, hrono ishrana preporučuje za večeru lagana mesa: piletinu, ćuretinu, ribu, potom belanca. Od priloga treba da bude zastupljeno zeleno povrće. 

Sva hrana koju spremam je gotova za čas, ne volim preterano da kuvam, ali uživam u tome da izmišljam nova jela, nove ukuse i da to isprobavam. Sa druge strane nisam ljubitelj mesa i u početku mi je bilo jako teško da ga jedem dva puta na dan. Sada mi to više nije problem jer ga ne jedem puno. Obično je jedno parče mesa zastupljeno u obroku, a za večeru veoma često posegnem za belancima. Iz tog razloga baš i nemam bog zna šta da vam ponudim kao ideju za večeru, ali to što imam ću vrlo rado podeliti sa vama!

Iskreno se nadam da su ostali autori bloga maštovitiji i da će napisati svoje recepte. Kuvano meso ,,ne volem", kao ni spremano na pari :) a opet, kako je prženo i pohovano zabranjeno, baš i nisam imala puno izbora :(  Roštilj pojedem retko, nije ga zdravo baš jesti često, iz tog razloga ostalo mi je da čuvam i negujem moj gril tiganj koji mi je bio najveći saveznik. Članovi moje porodice su dobili ZABRANU da mu se primiču!

Moram priznati da mi belo pileće meso čini 80% mesa koje konzumiram, a što se tiče konkretno večere smenjuje se sa belancima. Dobrodošli u moj skromni pileći večernji obrok :)

Pre nego sam nabavila gril tiganj, snalazila sam se i meso sam pekla u tosteru.
Sa gril tiganjom je sve bilo mnogo lakše. Dovoljno je velik da u njega može stati i meso i povrće.
Ovo su varijacije na istu temu ;) nekada krastavac, nekada kupus, nekada žuta paprika ili keleraba. Siromašno zaista :(

Kao što vidite nisam baš bila maštovita za ovaj obrok. Moram priznati da ga ne jedem sa uživanjem, više ga ,,otaljam" jer ne valja preskakati obroke, a i količine koje pojedem zaista budu male. Zašto? Zato što mi ova hrana ne predstavlja zadovoljstvo.


3 коментара:

  1. Postovana,
    Da li je ovo keramicki gril tiganj ili teflonski ?
    Da li tiganj ima poklopac ?
    Kad i gde ste kupili gril tiganj i koliko ste ga platili?

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.