понедељак, 09. септембар 2013.

Napokon uspješna borba!!!

Додајте натпис
Kada bih pokušala prebrojiti sve dijete na kojima sam bila i kojima sam pokušala skinuti koju kilu, mislim da bih danima nabrajala i nabrajala... S kilama se borim od puberteta, nikad to nije bilo previše viška ali uvijek dovoljno da budem nezadovoljna... Međutim, kako su godine išle, tako su se i kile slagale i moje nezadovoljstvo je bilo sve veće. Trenutak kada sam shvatila da ne mogu kupiti hlače već da ih moram sašiti, prelio je čašu!! Sad je dosta!!! I opet pokušaji mršavljenja, uglavnom uz puno gladovanja i odricanja, više ili manje uspješni, ali ne na duge staze. Ipak sam ja izjelica koja stvarno voli jesti, uživa kuhati i o hrani često razmišlja :)

I, onda je došlo ljeto 2012!!! Stigla sam na more i ugledala rođakinju koju nisam vidjela godinu dana... Nova osoba!!! Prepolovljena!!! Posjela sam je na stolicu i satima slušala kako je napokon dobila bitku s kilogramima. Zvučalo je stvarno nevjerojatno, jedeš, a mršaviš!!! To nije moguće!!! Ali, rezultati su bili ispred mene i zaključila sam da nemam što izgubiti ako probam.

Otišla sam na pregled u Centar dr. Gifing, izvagala se (nikakvo iznenađenje, 64 kilice se naslagalo), izmjerila visinu (e, tu sam se iznenadila, za zadnjih 10 godina sam izgleda narasla puna 2 cm, pa sam sada dogurala "već" na 154 cm, nitko sretniji od mene), poslušala sve savjete i poslije otišla ravno u pekaru, kupila neko masno pecivo sa sirom, poslije popila veliku kavu s puno mlijeka, na povratku naišla kod rodbine pa se još počastila ćuftama, pitom krompirušom i, naravno, kolačem. To za oproštaj od loših navika :)

I drugo jutro je krenulo s novim životom. Ali doslovno!!! Od prvog dana (dobro, priznajem da je to vjerojatno u glavi) sam se osjećala puno bolje, poletnije, i što je najvažnije - NISAM BILA GLADNA!!! Dan po dan su kile lagano klizile, a ja sam jela više no ikada u životu!!! I svi su mi se čudili, kao: I to ćeš sve pojesti!!! Samo sam se nasmijala i prionula na posao ;)

I prošla je godina, željenu težinu sam dostigla za nekih 6 mjeseci, svo to vrijeme sam bila na restriktivnom režimu i nije mi bilo teško! Sada već jedem sve, uživam u svemu na što nisam intolerantna, ne preskačem ni jednu užinu, redovno se važem i bilježim svaki dan što jedem. I kile se ne penju gore!!! Neprocjenjivo!!!

Ali, idemo dalje!!! Bitka je dobivena, ali znam da ima još puno onih koji se trebaju boriti i nekako osjećam da na neki način trebam podijeliti svoje iskustvo i pomoći drugima u toj borbi. Nadam se da ću bar kojim receptićem biti od koristi!!!


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.