недеља, 19. јануар 2014.

Jutarnja šetnja
Mnogi koji se susreću sa hrono ishranom u prvi mah pomisle da je to još jedna od delotvornih dijeta kojom će za kratko vreme skinuti višak kilograma. Ono što jeste istina je to da se zaista veoma brzo čovek oslobađa viška kilograma, ali da bi ostao na idealnoj težini mora nastaviti da se hrani po hrono principima. U suprotnom kilogrami će se vratiti. Dakle, hrono je način ishrane koji treba da se usvoji za ceo život.Ja sam u toj drugoj etapi, etapi koja treba da mi obezbedeti nepromenljivo stanje što se tiče kilograma. Prvi deo sam više nego uspešno sprovela, deo koji se tiče skidanja viška kilograma. Da li je teško? Posle par meseci pridržavanja pravila hrono ishrane dobro sam se uhodala, sada je ostalo da oni ostanu moj izbor. Ne bih rekla da je teško, činjenica je da kada dođete do idealnih parametara dobijate određenu slobodu što se tiče namirnica, njihove kombinacije, pa i slatkiša. Sve je negde dozvoljeno u određeno vreme. Naravno da zabranjene namirnice ostaju zabranjene i sada, no na to vam već na prvom pregledu skrenu pažnju. I to su namirnice kojih se morate odreći za uvek.

Elem, mogla bih reći da neka tri meseca živim potpuno normalno. Šta bi to trebalo da znači? Znači to da nema više restriktivnog perioda, da sam stigla do željenih rezultata i da mi je opseg namirnica koje mogu da jedem drastično proširen. Vreme je da se prosto nastavi sa životom.

Jednu stvar sam zapostavila u predhodnih par meseci, fizičku aktivnost, to je rezultiralo povećanom napetošću. Znate onaj grč koji imate u ramenima? E to je to. Jutros sam krenula da i taj deo popravim :)  Naravno znate već i sami, po buđenju patike hodalice i ja!

Sinoć sam legla ranije, kako bi i trebalo u neko pristojnije vreme, naravno da sam jutros čula alarm kada se oglasio. Prvo što sam uradila bilo je da provirim kroz prozor. Dan je :D  divno, ne volim da šetam po mraku :) Brzo se spremih i iskočih napolje. Nije bilo hladno, vreme nekako meko, no kad sam zakoračila na ulicu shvatih da rominja kiša. Ih koji sam baksuz! Pa gde kiša?! Na momenat stadoh, hoću li u šetnju ili da se vratim u kuću? Vratih se u kuću, ali da uzmem kišobran :)  

Sivilo... nebo sivo, asvalt mokar, drveće golo...neka sumorna slika kao neke zime. No, ipak mi više prija ova meka zima od one ledene, moram priznati.Nije ni važno, korak se pružio i mokar asvalt je ostajao iza mene. Do kraja mi više nije smetala ni kiša ni sivilo jer sam se odlično osećala. Stigoh kući posle nepunih sat vremena, doručak, kafa i malo ovog kuckanja. Sunce je počelo stidljivo da se pojavljuje, pozdravih ga osmehom i u mislima mu rekoh: ,,Ne trudi se, tvoje vreme uskoro dolazi".


Kako znam da sam postigla one efekte koji se očekuju od jutarnje brze šetnje? Lepo, to je prva lekcija koju dobri hrono đaci nauče jer je jutarnja šetnja jedna od prvih preporuka i lekcija koju dobijete u Centru. Prvo nema napetosti u ramenima ili je ona drastično smanjena. Drugo - jezivo mi se spava :))))  Treće, ne želim da spavam, želim da zgrabim ovaj dan i iskoristim ga u potpunosti!

Dobro jutro dragi moji, nakon jutarnje šetnje i dobrog doručka, a moj je bio ovaj, ovaj dan u stvari počinje!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.