уторак, 14. јануар 2014.

Krmenadle sa povrćem
Kad stigne zima i krene da vlada kupus po našim trpezama prosto se čovek uželi one letnje varijante povrća. Ko se pripremio, pa po neki paketić sačuvao u zamrzivaču, vrlo često je sam sebi čestitao na tom potezu. Nisam se nešto preterano naoružala za ovu zimu po ovom pitanju, ali neke zalihe jesam pripremila. Evo jednog brzog i ukusnog ručka, često je bio na trpezi letos, no osvanu i u ovom zimskom danu. Krte svinjske krmenadle odvojiti od kosti, potom ih izlupati da budu tanke, začiniti solju i đumbirom. Zatim ih izgrilovati na gril tiganju.


Na vrlo malo ulja se na tihoj vatri izdinsta luk, kada on postane staklast doda mu se crvena paprika sečena u trake. Nakon kratkog dinstanja, sada na malo jačoj vatri jer paprika pusti nešto vode, doda se sveži paradajz. Ovaj moj nije stigao da se otkravi jer sam na brzinu dogovarala sama sa sobom šta će se kuvati, te je pravo iz zamrzivača završio u šerpi.


Povrće sada kuvate dok ne uvri voda koju je ono pustilo. Pred kraj ga začinite Aleva natur začinom, peršunovim listom i prahom đumbira. Zatim u povrće ubacite grilovane krte svinjske krmenadle koje ste pripremili. Malo ih ,,ugnjezdite" u povrće tako da budu porivene skroz, smanjite vatru na tiho, poklopite šerpu i ostavite da se malo krčkaju, ne treba dugo. Ugasite vatru i ostavite u poklopljenoj šerpi do serviranja. Prijatno narode!

Krmenadla sa povrćem

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.