субота, 18. јануар 2014.

Oslobodimo se stresa

Stres, poznat je svima, ona stalno prisutna napetost i grč. Hoćemo li da ga se rešimo? Naravno da hoćemo! Ok, poranite ujutro i u brzu šetnju! Istina je, ona otklanja stres i vraća osmeh na lice! Proverila sam to bezbroj puta!
Danas počinje ova godina :)  meni počinje danas. Danas krećem novim putem, ali prvo hajde da se rešim stresa i vratim osmeh na lice. Mogu li ja to? Naravno, za ime sveta naravno da MOGU!

Dan nije počeo kako sam planirala, uspavala sam se i mislila sam da sve odlažem za sutra, ali ne nema više odlaganja, vreme je da se krene dalje.  Obavljeno sve što je trebalo i dođe posle podne, važno je jer je to dozvoljeno vreme za intenzivnije vežbe. Doduše, moje vežbanje nikada nije intenzivno ali u odnosu na moje ostale aktivnosti dovoljno je intenzivno za mene. 

Ok, hajde sada idemo nas dve (ja i ja) u novi, a stari život. Poče sve prisećanjem vežbi oblikovanja iz škole. Odradih ih, redom jednu po jednu, po sećanju. Napetost još uvek prisutna, muzika pooojaaačaaanaaaaaa...... Idemo dalje nas dve, dalje, dalje, dalje...Steper, hodanje, mali koraci, veći koraci, brži koraci. Uh umorih se, odlično! Tegići, hajde hvataj ih, tako je ubrzaj, ubrzaj, ubrzaj...Gore ruke, neka neka boli, neka je teško. Hej ne zaboravi da hodaš! Dobra je muzika, odlična...misli dolaze...sklanjaj ih! Ne misli! Vežbaj, umori se!!!

Ulazi moj muž, dragi moj muž. Eh sad, on je taj koji uvek zna šta treba i kako :)   Naravno lepih reči, podrške, ohrabrenja, nežnosti, komplimenata...Tako mi on izmami osmeh na lice, veliki pravi osmeh na lice. A onda uhvati aparat i poče da slika do besveti, gomila slika je tu napravljena. Duša moja...

Vežbanje se nastavilo, bilo je intenzivno zaista (za mene intenzivno), evo me, osmeh mi ne silazi sa lica, kuckam ovo u jednom dahu. No evo i sličica, onih par izabranih :)

Ok, ovo je dobro prošlo, sutra ujutro rano ustajanje i šetnja, brza šetnja...vraćam se, o da, VRAĆAM SE!


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.