понедељак, 23. јун 2014.

Hajde da napravimo doručakDugo me nema, hehehehehe sve je u redu samo život jednostavno teče, dan za danom pa tako iscure. Upravo sam gledala fotke od pre godinu dana, još uvek mi osmeh ne silazi sa lica, mogu li reći da sam ostala na pravom putu? O da!

No, ujutro treba poći na posao, naravno da treba poneti doručak, onaj moj omiljeni predivni doručak.

Ovih dana sam bila ljuta na sve pekare ovoga sveta. Tonus baš volim, ali sam se nešto zasitila ukusa, htedoh malo promeniti pa trknuh do dobre naše pekare, hleba da birate! Svakojakog, lepota jedna, hajde da ja malo biram pa svaki dan neki drugi. Sve se rafovi crne, lepta pogledati. No, nije baš bila lepota i jesti, ne znam zašto ne mogu da se otmem utisku da je sve samo ofarbano brašno. Neću da grešim dušu, ali istini na volju ne sviđaju mi se. E kada dođe tako, da mi se ne sviđa tada nema druge nego mesi. I jesam i nastaviću, definitivno znam šta jedem!

Ok, evo ga na brzake recept, za pravi pravcati hleb. Razočaraću vas nisam merila ni brojala, ali ovako je nekako bilo - pogrešti nikako ne možete. Malo heljdinog, raženog i graham brašna. Linula maslinovog ulja, onako prosto linula. Kašika soli, malo stevije, jedan samleven mlin semena lana, pola kvasca, tople vode i to je to. Zamesila kao i svako drugo testo, no jesam na kraju dok sam mesila dodavala belog brašna po malo dok testo nije prestalo da se raspada i kida. Kada je postalo kompaktno lepo sam ga izmesila i napravila 5 lepinjica, nikako nisu bile male. Sve ih stavila na pleh, pokrila krpom i ostavila da testo naraste. Kada je naraslo ubacila u vrelu rernu i pekla dok nije dobilo lepu boju. To je to! Hleba ima, jedna ta lepinja je jedan veeeliiikiii sendvič, a kakav sendvič sada ćete videti ;)

Dakle, lepinju preseći na pola


Baš je lepa :)


Jednu stranu namazati puterom, a drugu hrono ajvarom, a preko njega posuti origano.


Potom staviti stišnjene šunke, a preko nje sira, a preko njega ponovo origano :DSve to lepo poklopiti, pa na tanjir a tanjir u frižider. Ujutro u toster a kada se sir rastopi izvaditi, otklopiti, ubaciti salate po želji i u slast za doručak pojesti!Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.