недеља, 25. јануар 2015.

Miljanina pričaMiljana i njena mama su nam poslale svoje iskustvo sa hrono ishranom. 
Uz njihovu dozvolu delimo ga sa vama.,,Krajem novembra otišla sam na redovan sportski pregled, treniram karate 3 godine. Doktor mi je rekao da sam na granici gojaznosti i da ne smem više da se gojim. Imala sam 68 kg. Kad sam to rekla mami...pa, već neko vreme mi je govorila o tome......A onda mi je ispričala za hrono ishranu, da je par njenih kolegenica tako skinulo višak kilograma, pokazala mi je slike, dala mi je da čitam o hrono ishrani. Ono što mi nije bilo jasno a to je bilo o proteinima , insulinu, pankreasu itd mi je objasnila. 05.12.2014. počeli smo...Za mesec dana skinula sam 7 kg i onda je bilo vreme da se ipak ode na konsultaciju u hrono centar.Ovom prilikom zahvaliću se Lani, Neveni i dr Petkoviću na izuzetnom prijemu. Svi ste bili divni , a ja sam presrećna jer vidim rezultate mog odricanja i mnogo se više sviđam sebi sada.”

Miljana Popović


 
Sreća i radost Miljana sa svojom mamom,,Prošlog leta bili smo na odmoru. More, mediteran, masline, riba, školjke, bademi, smokve mmmm, a sladoleda u neograničenim količinama. Na plaži krofnice, kukuruz, pica a i po neka voćna salata sa šlagom, ma divota od života ....I tako dalje sve do kraja novembra. Primetila sam ja da mi je dete krupno i normalno svi kažu: ,,Ma raste dete, pa to je genetika, ma izvući će se (a taj izraz je posebno simpatičan), pa u pubertetu je...."

I onda nam je lekar skrenuo pažnju… Rekao je da ne sme više da se goji, ne da mora da smanji telesnu težinu već da ne sme više da se goji. Tada su mi se ipak otvorile oči - bolje sprečiti nego lečiti!

Pre par godina moja kolegenica, Lana Strajnić, počela je sa hrono ishranom. Svi smo bili radoznali, a malo i skeptični  međutim na njoj su se brzo videli rezultati, a zatim je ,,zarazila” sve kolegenice sa viškom kilograma.Verujte , na našem odeljenju smo svi zgodni!

Uputila sam svoje dete u hrono priču, pokazala sam joj  slike uspešnih hronerki, objasnila neke pojmove i 05.12.2014.smo krenule sa restrikcijom. Da mi se dete ne bi razočaralo postavila sam za cilj neki minimum. Rekla sam joj da bih bila zadovoljna da skine 3 kg, međutim ona je rekla da ona ne bi bila zadovoljna sa tim rezultatom. Rekla je da hoće, za mesec dana,  da skine bar 5 kg! Dogovorile smo se da joj poklonim vaučer za kupovinu neke garderobe u jednom ekskluzivnom butiku ako skine 5 kg Iiiiiiiiiiiiii....i juče je iskoristila vaučer! Za 6 nedelja skinula je 7 kg!!! Moja uporna i dosledna devojčica!

Moram vam priznati da nije bilo lako. Dete voli da jede slatkiše i picu, kao i sva deca, ali bih poručila svim roditeljima da hrono nije samo ishrana nego i jačanje karaktera. Ona je toliko bila dosledna i principijalna da ponekad nisam mogla da prepoznam svoje dete. Ona je jedna odlučna i vredna devojčica, ali takav karakter...wow ... Znate Nova godina, paketići , Božić, slatkiši, kolači na sve strane a ona odoleva....Kroz ovo iskustvo upoznala sam svoje dete u jednom drugom svetlu i videla da stalno može da pomera svoje granice volje istrajnosti i odlučnosti.

Zahvaljujem se ekipi iz Centra za hrono ishranu dr Gifing u Novom Sadu  Lani, Neveni i doktoru Petkoviću za sjajan prijem i detaljne informacije. Mi smo u restrikciju krenule same, preporučila bih svima koji počinju da ipak prvo obave pregled jer je on prava vodilja i nećete doći u situaciju da pogrešite. Doktorka Ana Gifing je Merlin u ishrani a njeni saradnici uputiće vas bez greške i podeliti sa vama svako iskustvo i korisne informacije. Još jednom hvala za sve!”


Irena Tinova


U Centru za hrono ishranu dr Gifing u Novom Sadu

1 коментар:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.